15 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Veliki intervju za Međimurske novine – saborski zastupnik Branimir Bunjac: Gdje završava naš novac?

Branimir Bunac zastupnik Živog zida, tijekom prošle godine kao novo lice u Saboru postao je jedan od najupečatljivijih međimurskih političara na hrvatskoj političkoj sceni. Za Međimurske novine dao je opsežni intervju u kome govori o hrvatskoj stvarnosti iz saborske perspektive.

SUROVA HRVATSKA REALNOST

-Kad sam došao u Sabor, pozitivno sam se šokirao kad sam shvatio koliko je Hrvatska bogata i zato je doista nevjerojatno da mnogi građani žive u siromaštvu. Rekli bismo – a gdje je naš novac? Primjerice banke u Hrvatskoj imaju imovinu vrijednu 400 milijardi kuna. One svake godine samo na naknadama, ne kamatama, naplaćuju 5 milijardi kuna, što predstavlja 1,5 posto hrvatskog BDP-a. Umjesto da damo novac građanima, dopuštamo da ga banke i strane korporacije iznose iz zemlje. Milijun ljudi, ako računamo i članove njihovih obitelji, živi u blokadi zbog kojih ne mogu mirno spavati. Jezivo je ne znati što ćete sutra doručkovati, kako ćete djetetu platiti maturalac ili školsku kuhinju, staviti poklone pod bor kada su blagdani. To je izluđujuće…

Doživljaj stvarnosti vladajućih političara obično završi već kod Kamenitih vrata. Ne samo da ne shvaćaju niti ih ni ne zanima kako žive prosječni građani. Oni su u svojim autima, na svojim tepisima, u finim restoranima i ne mogu shvatiti kakve muke proživljava jedan veliki dio građana. A prema istraživanju Ekonomskog instituta njih 75 posto mora posuditi novac od prijatelja, rodbine ili od kreditora da bi progurali mjesec, da bi pokrili osnovne egzistencijalne troškove. Toliko puta smo im mi iz Živog zida govorili da ljudi kopaju po smeću, da su djeca gladna, ali oni nam na to odgovaraju podsmijehom.

Razgovor u cijelosti možete pročitati u tiskanom izdanju Međimurskih novina koje su već na prodajnim mjestima.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE