Igor Baksa umjetnički direktor 15. jubilarnog MEF-a

MEF Igor Baksa
Umjetnički direktor MEF-a 2017. je Igor Baksa. Prijašnjih godina bio je i sam izvođač na Festivalu

– Međimurski festival zabavne glazbe vraća se u Čakovec, u sportsku dvoranu Graditeljske škole. Festivalska večer biti će u četvrtak 30. studenog.’ najavljuje Rajko Dobošić, izvršni direktor Festivala. Petnaesto, jubilarno izdanje MEF-a donosi još jednu novost. Došlo je do promjene imena umjetničkog direktora Festivala. Nakon Mladena Burnaća za umjetničkog direktora dolazi osoba iz međimurskog glazbenog miljea:

Rajko Dobošić
Rajko Dobošić, izvršni direktor Međimurskog festivala zabavne glazbe

– Nakon dvije godine Burnaćevog rada koji je ostavio značajan zapis i vrlo korektne suradnje s njime, zbog nastavka njegove karijere, ulaganja u nju te vremenskog tjesnaca, Igor Baksa preuzeo je funkciju umjetničkog direktora Festivala. Željeli smo da se nakon svih umjetničkih direktora koji su bili izvan Čakovca ta pozicija vrati u Međimurje. Dat ćemo jedan poseban štih ovom Festivalu. Igor Baksa, kao kantautor, glumac i svestrani umjetnik ima krug poznanstva i ideje o Festivalu kakav bi on umjetnički trebao izgledati. ’ kazao nam je u “šalici razgovora” Dobošić.

Kakve još sve novosti slijede u koncepcijskom, izvođačkom i organizacijskom smislu u ovogodišnjem izdanju MEF-a saznajte u razgovoru s Rajkom Dobošićem u tiskanom izdanju Međimurskih novina od 8. rujna.

foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar