Casa Latina ugošćuje Prvi sajam vinila: Gramofonska ploča je umjetničko djelo!

Prvi sajam vinila u Čakovcu
Druženje zaljubljenika u gramofonske ploče počinje u 10 sati

Kolekcionar vinila Robert Šestak iz Čakovca u suradnji s “Casa Latinom” Čakovec poziva sve zainteresirane na druženje uz stare i dobre gramofonske ploče na Prvom čakovečkom sajmu vinila. Održat će se ovog vikenda, u nedjelju 17. rujna u prostoru caffe bara “Casa Latina” s početkom u 10 sati. Izložbeni dio sajma bit će otvoren do 18 sati, a nakon toga event će se nastaviti uz neobavezni dio druženja zaljubljenika u vinile.

Robert Šestak inicijator sajma, aktivan je kolekcionar vinila i tom se hobiju ozbiljnije posvetio proteklih šest, sedam godina. Iako je već od petog razreda osnovne škole skupljao glazbene medije kao što su CD i kasete, kako je vinil posljednjih godina napravio proboj u glazbenom mainstreamu, svoj je hobi usmjerio prema gramofonskim pločama. U svojoj kolekciji sada ih ima oko pet tisuća:

Jedna od pet tisuća ploča iz kolekcije Čakovčanin Roberta Šestaka
Jedna od pet tisuća ploča iz kolekcije Čakovčanin Roberta Šestaka

– Dosad sam redovno bio izlagač na najvećem i najpoznatijem sajmu vinila u zagrebačkoj “Močvari”. Skupljanje ploča me privlači zato što je vinil sam po sebi jedno malo umjetničko djelo koje se može opipati i vidjeti za razliku od virtualnih medija glazbe kakve danas poznajemo. Samo slušanje glazbe preko gramofonskih ploča ima svoju čaroliju. Ploče treba čistiti, održavati, sortirati, a i sam gramofon ima svoju posebnu reprodukciju zvuka. Najviše me interesiraju vinili rock, pop i hard glazbenog izričaja, a imam i nešto elektronike. Posebno volim i ploče s ex Yu glazbom. U Zagrebu postoji veliko tržište vinila i zainteresiranost publike, isto tako i u varaždinskom kraju, pa smo mi kolekcionari predložili da tako nešto organiziramo i ovdje u Čakovcu. U “Casa Latini” dio svojih kolekcija predstavit će izlagači iz Čakovca, Varaždina i Zagreba. Nakon ovog, planiramo održati još jedan sajam vinila do kraja ove godine.’ kazao je 43-godišnji Šestak te pozvao sve na ugodno nedjeljno druženje uz ove “staromodne” nosače zvuka koji se ponovo vraćaju u modu.

Kako najavljuje domaćin Boris Bistrović iz “Casa Latine” Prvi sajam vinila u Čakovcu bit će prava prilika za kupovinu, razmjenu, razgledavanje, druženje i ostale čari koje sajam vinila nudi.

Ulaz za posjetitelje je besplatan.

Ostavi komentar