Miljenko Horvat: Mislim da ću zbog laži HDZ-ovaca satisfakciju potražiti sudskim putem

Miljenko Horvat
Miljenko Horvat

Miljenko Horvat, načelnik Općine Donji Kraljevec, javio nam se s dematijem.

Naime, on kaže da su HDZ-ovci, u najavi svoje kandidature za načelnika i zamjenika ove općine, na predstojećim lokalnim izborima, na njegov račun iznijeli niz kleveta i laži.

>> Donji Kraljevec: HDZ-ov kandidat za načelnika Z. Horvat, za zamjenika K. Baranašić

Dokument koji nam je poslao HSS-ovac Miljenka Horvata prenosimo u cijelosti:

Nažalost teško mi je komentirati jedno tako zlobno i neistinito priopćenje. Naročito, što dolazi od mojeg prethodnika načelnika i zamjenika načelnika koji su obadva bili profesionalci u našoj Općini Donji Kraljevec, te jako dobro znadu kako su radili i što su radili i u kakvom rasulu su ostavili cijelu strukturu Općine.

Ja osobno nemam se za šta opravdavati na to, jer se od tolike laži i neistine sa toliko zlobe koja je iznijeta čovjek mora samo odmaknuti i eventualno iznijeti samo istinu.

Istina je da se u Općini u ove četiri godine pazilo na svaku kunu i sve što se radilo i trošilo je bilo uvijek javno i transparentno.

Što se tiče pomoći poljoprivrednicima za smrzavanje, Vlada Republike Hrvatske na sjednici od 22. prosinca 2016. godine donijela je „Odluku o dodjeli sredstava žurne pomoći za ublažavanje posljedica od elementarne nepogode mraza iz travnja 2016. godine“ (KLASA: 022-03/16-04/359, URBROJ:510301-215/14-16-2), po kojoj su nam poslali spiskove proizvođača i po njima su se podijelila sredstva.
Da desila se tu, da li namjerna ili nenamjerna greška jedne osobe, koja je predala dvije prijave, koju smo primijetili i odmah na moj izričiti pismeni zahtjev tražili povrat sredstva koja su vraćena u državni proračun. Na meni je bilo samo to, da se sve zakonski odradi, što je i odrađeno i to prema napucima Vlade. A za takvu grubu klevetu koju su iznijeli prema meni osobno mislim da ću satifiskaciju potražiti sudskim putem.

Isto tako je istina da su dotična „gospoda“ kroz svoj mandat uspjeli unijeti jedan veliki nered i nerad u općinu i za to uzimali pristojne plaće, uz božićnice, jubilarne nagrade i svega ostaloga, da je današnja Općinska vlast za njima morala vraćati nenamjenski utrošena sredstva u visini od 370.000,00 kn prema ministarstvu jer oni nisu kroz sve to svoje veliko znanje, kroz tri godine koliko im je produžavan rok, nisu uspjeli utrošiti u industrijsku zonu Palinovec, nego je morao intervenirati DORH da se sredstva vrate.

Istina je da su uspjeli za reambulaciju k.o. Donji Kraljevec dobiti na neizvršene obveze prema izvođaču kamate u visini od 400.000,00 kn koja je opet ova vlast vratila. Istina je da su cca 3,5 milijuna kuna Općinskih sredstava predviđenih za lokalne ceste financirali u tuđu imovinu i to u Hrvatske ceste. Istina je da se kroz praćenje papira može dokazati da se pogodovalo pojedincima, što je i lako dokazivo. Istina je da njihovim odlaskom ostao je dug prema Hrvatskim vodama od cca 1.000.000,00 kn i da je općina bila pred blokadom, ali isto tako i pred blokadom od Međimurskih voda gdje je postojao neriješeni dug u visini od cca 15 milijuna kn za kanalizaciju.

Istina je da za sobom nisu ostavili niti jedan novi projekt niti plan na kojim bi se nastavilo raditi. Ipak sve su to dotična „gospoda“ samo za dvije plaće lako rješavali i sad nam se postavlja pitanje: „Gdje su novci Načelniče?“.

Ja bih radije postavio pitanje, a gdje je šest godina vaše vlasti i što ste napravili korisno za sve nas ili mislite da je korisno samo bilo što veće zaduživanje i nenamjensko trošenje za pristojne dvije plaće.

Sve sam to kroz ove četiri godine sa ovom vlašću, uspio sanirati i postaviti na mjesto i Općina je ponovno normalno profunkcionirala, napravila se Strategija, riješili pitanja prostornog plana, napravili niz novih projekata od koji su neki izvedeni, neki u fazi realizacije (gdje se „gospoda“ kandidati lijepo kite s tuđim perjem“) dok su drugi u fazi izrade građevinskih dozvola, ali i veliki broj projekata za sva mjesta koji su u fazi izrade.
Da rade se i završavaju niz investicija i počelo sa investicijama, za koje sam mogu kazati ja osobno najviše odradio da se dotična sredstva dobiju, kako bi se mogla naša mjesta razvijati i sređivati. Ja bih posebno zahvalio ovdje svim onima koji su mi pomagali da ulažemo u razvoj naših mjesta od Vlade, Županije, ŽUC-a, Međimurskih voda, MUP-a, našim tvrtkama ali i svim pojedincima koji su nam omogućili da razvijemo i ostvarimo naše projekte.

Da li žele naši građani imati dvojicu „gospode“ na plaći u izvršnoj vlasti koji samo znadu širiti samo negativnost i laži ili neke druge ljude koji imaju viziju ljepše i bolje budućnosti za sve nas, našu djecu i za to su spremni raditi sa optimizmom 24 sata dnevno neka građani odluče sami.

Ostavi komentar