Novih četvrt milijuna kuna ulaganja u 36 manifestacija međimurskog turizma

Potpore u turizmu Međimurska županija

U međimurski je turizam došlo novih 250 tisuća kuna, za potpore turističkim događajima u 2017. godini.

Tako je pred nama 36 manifestacija koje će sufinancirati Turistička zajednica Međimurske županije, što je i potvrđeno na svečanosti uručivanja ugovora za potpore ovim međimurskim nositeljima, ali i djelatnicima u turizmu.

Podršku programima u kulturi, sportu, vezanima uz tradiciju, enogastronomiju, povijest i mnoge druge sadržaje, dao je na pritom predsjednik Turističke zajednice Međimurske županije, ujedno međimurski župan Matija Posavec i naglasio kako Međimurska županija već dugi niz godina provodi i pomaže manifestacije koje idu u smjeru jačanja turizma.

– Drago mi je da su se Međimurci javili sa svojim sadržajima u iznimno velikom broju, čime dokazuju da imaju kvalitetu i ideje, a to treba vrednovati i financijski popratiti kao jedan novi vid ulaganja u turizam jer svaki od ovih događaja daje našem turističkom proizvodu novu vrijednost. Uz turističke manifestacije, izdvajamo i 350 tisuća kuna za potpore u turizmu, povećana sredstva za rad Turističke zajednice i sve je to rezultiralo time da bilježimo evidentni rast, broja turista i broj noćenja, gdje je već za prvih nekoliko mjeseci ove godine zabilježen rast od 20% – rekao je međimurski župan i naglasio da su sredstva usmjerena prema privlačenju turista, domaćih i stranih, pa se financiraju manifestacije poput Porcijunkolova i Urbanova kao jedne od prepoznatljivijih i jačih, do onih nešto manje posjećenijih koje žele graditi da danas sutra budu okosnica razvoja turizma na području te općine ili tog dijela Međimurja.

– Turistička zajednica Međimurske županije svake godine podupire vinare, danas potporu dobivamo za naš festival Urbanovo, a ta ćemo sredstva jako dobro iskoristiti u turističke svrhe jer će u svibnju nekoliko tisuća posjetitelja proći našom vinskom cestom – rekao je u svojoj zahvali David Štampar, predsjednik Udruge vinogradara i vinara „Hortus Croatia“ te sve pozvao da budu dio priče Dana vina u Međimurskoj županiji od 19. svibnja.

Većina gostiju svoj će smještaj naći u Termama LifeClass Sveti Martin koje dobro pripremljenim projektima puno ulažu u svoju ponudu, a to je slučaj i u ovom natječaju.

Svakako je jedna od najvećih karakteristika ove destinacije i ove Županije da u svim projektima sudjelujemo zajedno bez obzira na visinu financijske potpore, ali potpora je kasnije u realizaciji projekta iznimno bitna i evo već 3 godinu zaredom smo sudionik ovakvih potpora, što nam je pomoglo da razvijemo naše produkte – objasnio je Branimir Blajić, direktor Termi i dodao kako već imaju u planu veliku biciklistička utrka, ali i kako su ove godine zabilježili dvostruko veći broj gostiju.

Međimurje je danas atraktivna turistička destinacija

– Ovo su sredstva za manifestacije, a za dva tjedna dodjeljujemo i nove turističke potpore, koje će nam donijeti nove smještajne jedinice u ruralnom području, što je osobito interesantno u vidu kuća za odmor i dodatnog sadržaja, te općenito cikloturista koji sve više odabiru upravo Međimurje. Otvorit ćemo kušaone bučinog ulja, kušaonu mesa iz tiblice i vinske kuće, s ciljem povezivanja naše turističke ponude u jedan cjeloviti proizvod. Jer jedan proizvod sam za sebe ne može egzistirati i samo povezivanje turističke ponude te zajedničkim nastupom na tržištu možemo napraviti puno – naglasila ja zamjenica predsjednika TZ Međimurske županije, ujedno zamjenica župana Sandra Herman.

– Danas turizam nije samo turizam, danas je turizam i kultura i poljoprivreda, gospodarstvo i enogastronomija. Prepoznali su to mnogi, posebice u Europi i svijetu, a mi sve to razvijamo privlačenjem sredstava nacionalnih i europskih fondova za kulturni, sportski i povijesni turizam, kako bi pomogli i na taj način ukupnom razvoju gospodarstva i Međimurja kao jedne atraktivne turističke sredine – zaključio je župan Posavec.

Kako su objasnili zajedno s dobitnicima ovih potpora, iako Međimurje možda nema more i većinu sunčanih dana u godini, ono što međimurski turizam izdvaja od drugih to je želja, ambicija, vrijednost naših ljudi koji žele stvoriti turistički proizvod i koji su u svojoj svijesti shvatili da jedino na taj način možemo biti još prosperitetnija zemlja u cjelini.

Izvor i foto: Međimurska županija

Ostavi komentar