Petu godinu za redom Srednja škola Prelog organizirala je Gastromaniju. Riječ je o gastronomskoj manifestaciji škole u kojoj kuharske sposobnosti i snage odmjeravaju učenici i nastavnici Srednje škole Prelog kroz pripremu jela u kotlićima na otvorenom.
Gastromanija se ove godine prvi puta predstavila u gradu Čakovcu. Vesela i složna karavana SŠP-a stigla je na glavni čakovečki trg . Učenici su uz pomoć svojih mentora pripremali bograče, palačinke, frapee od jagoda. Organizirano je natjecanje u pripremi bograča.
Žiri u sastavu Branko Ognjenović, Krunoslav Tilošanec i Ksenija Zrna odlučio je da je u pripremi današnjeg bograča od ukupno šest kotlića najuspješnija bila ekipa Veprića.
Čakovčanima se također predstavila i učenička zadruga „Drava“koja je prezentirala brojne proizvode kreativnih učenika i nastavnika; ručno oslikane majice i platnene vrećice, kolačiće, domaću tjesteninu obojanu u šarene boje prirodnih materijala – mrkve, peršina i koprive, široke rezance i mlince, zatim začine za salatu od višnje, sok od bazge, tinkturu od kopriva, sirup od maslačka, tinkture od gaveza i trputca, ručno ubrane čajeve, lavandine vrećice, lavandine privjeske za ključeve ili torbe, melem od gaveza, smilja i gospine trave, te ručno rađene sapune.
foto: Zlatko Vrzan
Atmosferu Gastromanije 2018. zabilježio je i Mario Golenko. FOTOGALERIJU pogledajte OVDJE.