FOTO: Teutine “Plesne minijature 2017.”emotivne su plesne priče

Plesne minijature 2017
Dio iz kratke plesne predstave "Priča o štomfici"

Nova plesna postignuća Studio suvremenog plesa “Teuta” Čakovec tradicionalno predstavlja u mjesecu ožujku pod nazivom “Plesne minijature”. Plesni kolaž koreografija koje je ponovo na posebice emotivan i originalan način osmislila voditeljica Studia Nikolina Mekovec otplesali su plesači uzrasta od pet do 20 godina protekle nedjelje na pozornici Centra za kulturu.

Program ovogodišnjih “Plesnih minijatura” donio je šest koreografija “Crnokosa lutkica”, “Sanjarenje”, “Iza sebe”, “Zvukovi vlakova” i “Vila bez krila” te kratku plesnu predstavu “Priča o štomfici” koja je oduševila sve posjetitelje. Dvoranu Centra publika je ispunila do posljednjeg mjesta te uživala u emocijji plesnih pokreta, igre svjetlosti i kostima.

Plesne vještine najmlađih plesača pozdravljene su najvećim pljeskom, a posebice dojmljiva koreografija je bila izvedba minijature “Zvukovi vlakova” koja je nedavno na međunarodnom plesnom spektaklu u Zagrebu “Dancestar Croatia 2017” osvojila u svojoj kategoriji uzrasta i suvremnog plesa, osvojila prvo mjesto. Potresna je to plesna priča o aktualnoj svjetskj svakodnevici tužnih izbjegličkih priča, isplesana i istakana s puno emocija. “Teuta” je ponovo podigla ljestvicu poimanja suvremenog plesa na novu razinu kvalitete, originalnosti i umjetničkog dosega.

Program je održan unutar Kazališne tribine za djecu i mlade “Cukorek”.

foto: rr

Ostavi komentar