Znate li kako se pripremaju „kružjače”? Recept donosi Sanja Pintarić iz Dekanovca

kružjača dekanovec sanja pintarić10_resize
Sanja Pintarić s veseljem priprema tradicijska međimurska jela

Sanja Pintarić vješta je u pripremi domaćih tradicijskih jela. Za našu stalnu rubriku „Međimurska kuharica” rado je s našim čitateljima podijelila recept za popularne međimurske kukuruzne pogačice zvane „kružjače”. Fine su to tradicijske grickalice našeg kraja. Pripremaju se brzo i jednostavno, a preporučeni sastojci svima su dostupni. Stoga krenimo s radošću u pripremu „kružjača”.

kružjača dekanovec sanja pintarić04_resize

Najprije vagnemo brašno i u njega dodamo sve navedene sastojke (mast, šećer, sol, slatko vrhnje). Glatko zamijesimo. Od smjese radimo kuglice (veličina po želji). Pećnicu zagrijemo na oko 180 stupnjeva Celzijusa. „Kružjače” pečemo dok ne budu rumene. Dobar tek!

Sastojci:

– 50 dag kukuruznog brašna

– 4 žlice masti

– 5 žlica šećer

– malo soli

– 2 dcl slatkog vrhnje

 

foto: Zlatko Vrzan

kružjača dekanovec sanja pintarić09

U Sanjinoj kuhinji mirišu i druge fini “zdiganci” i kolači:

Ostavi komentar