UPS FEST: Pivoljupci iskušali 60-tak raznih stilova piva

U prekrasnom krajoliku Icojovog ribnjaka u Murskom Središću brojni pivoljupci imali su prilike iskušati brojne craft pive domaćih proizvođača. UPS fest organizira po prvi puta Udruga Pivara Sjever, a kako su najavili tradicija će se održati i ubuduće. Uz dobru glazbu i fine delicije ljubitelji pive mogli su iskušati čak 60-tak vrsta raznih stilova piva koje su predstavili brojni kućni pivari i craft pivovare.Damir i Jagoda Pervan, Daniel Hampamer Kiga

– Glavni sastojci pive su hmelj, slad, voda i kvasac, a dobro pivo nije teško napraviti ako se zna pravilan postupak kuhanja. Uz navedene sastojke najvažniji je velika ljubav prema pivu, rekao je Ivan Jenkač, kućni pivar iz Novog Marofa i zamjenik Udruge Pivara Sjever.

Udruga Pivara Sjever ima 35 članova, a očekuju da će se broj povećati nakon festivala. Mlada Udruga aktivno djeluje od početka ove godine, a uz brojne manifestacije predstavili su se i prošli vikend na Ljetu uz Muru u Murskom Središću.

U fantastičnoj atmosferi svoje mjesto pronašli su Hopsi, Beckers Craft Brewery, Nova runda, Varionica, Zmajska pivovara, The Garden Brewery, Green Gold Brewery, Križevačka pivovara, Lepi Dečki Brewery, Pivnica i pivovara Mlinarica, Pivovara Mbc, Pivovara i pivnica Medvedgrad, Pulfer, Zeppelin Craft Brewery, Magic Beer Room, Križevačka Udruga Pivovara, Udruga pivara Požega i Miner MC club Croatia.

Festival je posjetio i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak koji nam je otkrio da je ovo još jedna od manifestacija koja obogaćuje grad.Vjeran Blažeka i Dražen Srpak

Uz samo kušanje pive događaj obuhvaća i natjecanje kućnih pivara. Tako je prijavljeno 60 piva kućnih pivara iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Piva se ocjenjuje prema BJCP sustavu ocijenjivanja a pobjednici će biti objavljeni kroz par dana.

– Na manifestacijama su ljudi oduševljeni kad kušaju naše pivo jer su to i neke pive do kojih nije lako doći a punog su okusa, različitih gorčina i citrusnih nota, za kraj je poručio Ivan Jenkač.

 

Ostavi komentar