Drugu godinu zaredom Srednja škola Prelog obilježava Svjetski dan kuhara kojim se nastoji osvijestiti važnost pravilne prehrane već od najranije dobi, promičući činjenicu da jedino zdravim navikama i tjelesnom aktivnošću osiguravamo zdravlje našega organizma.
Svjetski dan kuhara obilježit će se u petak, 19. listopada s početkom u 9 sati. Okupljanje sudionika slijedi od 8:30, zatim od 9 sati do 9:30 slijedi predavanje “Hrana kao lijek”, dr. Diane Uvodić Đurić, specijalista školske medicine.
Od 9:30 do 10 sati moći će poslušati predavanje „Važnost pravilne prehrane u adolescentnoj dobi“, Davora Hostić, dipl. ing. O moći tjelesne aktivnosti govorit će od 10 do 10:30 fitness instruktori Danijel Maltar i Martina Maltar. U posljednjem dijelu, od 10:30 sati, slijedi i ono najslasnije, gastro radionica predstavnika Jadranka hoteli d.o.o., Mali Lošinj uz osvrt na pripremljena jela, degustaciju jela te zajedničko druženje.