Srednja škola Prelog izvrsna na natjecanju GLOBE škola

ss prelog
Mentorice i učenici koji su predstavljali SŠ Prelog

Na Državnoj smotri i jubilarnom 20. natjecanju hrvatskih GLOBE škola, koje je održano od 15. do 17. svibnja u Zadru, učenici Srednje škole Prelog postigli su zapažen rezultat. Osvojili su 9. mjesto!

  • Bili smo deveti, ali je razlika bila u par bodova između nas i pobjednika pa smo jako zadovoljni. Na orijentacijskom natjecanju zauzeli smo 9. mjesto, što je odličan rezultat kada se uzme u obzir da naši ekonomisti nemaju fiziku, kemiju, a od drugog razreda ni biologiju i da moraju posebno marljivo raditi kako bi kroz rad GLOBE grupe nadopunili svoja znanja, ističe mentorica učenikasavjetnik Maja Labaš Horvat.
ss prelog 2
Detalj s predstavljanja učeničkog projekta

Natjecanje, na kojemu se Srednja škola Prelog pojavljuje 12. godina uzastopce, sastojalo se od predstavljanja učeničkog projekta vezanog uz GLOBE protokole i mjerenja te orijentacijskog natjecanja u kojem učenici moraju u što kraćem vremenu proći zadanu stazu, snaći se u prostoru pomoću kompasa te na svakoj od pet postaja izvršiti razna mjerenja te riješiti niz problemskih zadataka.

ss prelog 3
Orjentacijski dio natjecanja u Zadru

Ekipa Srednje škole Prelog u sastavu Denis Makar (1.ek), Božidar Mavrin (2.ek) te Nikolina Petković (3.ek) predstavila se sa projektom „Proljetnice šume Vrbica“.

U pripremama učenika za natjecanje uvelike su priskočili i pomogli i prof.mentor Valentina Pirc Mezga, koja je pripremila učenike za orijentacijsko natjecanje te prof.savjetnik Mišo Rašan, koji je bio glavni recenzent projekta.

Ostavi komentar