Okupili se šenkovečki osnovnoškolci nakon 50 ljeta i poručili: – Ne daj se generacijo!

50 godišnjica OŠ Šenkovec 01
Učenici OŠ Šenkovec školske godine 66./67. s razrednicama Agnezom Siladi i Šteficom Šantek

U restoranu “Fontana” Mačkovec protekle nedjelje uz pjesmu, lagani ples i vedro raspoloženje obnovljene su školske uspomene stare punih pedeset i više ljeta. Okupila se generacija učenika OŠ Šenkovec školske godine 66./67., a i b razreda.

Na proslavu 50-te obljetnice završetka osnovne škole stigle su i njihove razrednice, Štefica Šantek i Agneza Siladi. Druženje je započelo tradicionalnim okupljanjem na satu razrednika. Dan prije, učenici su se prisjetili i svojih sada već pokojnih kolega te zapalili svijeće na čakovečkom groblju. Na obljetnicu su pristigli i učenici koji već duži niz godina žive u Švicarskoj, Ljubljani, Njemačkoj i Donjem Miholjcu. Prvi puta je na proslavu nakon pedeset ljeta stiglo dvoje učenika. Pri ponovnom susretu pale su i suze radosnice.

50 godišnjica OŠ ŠenkovecKako nam je kazala Marika Mikolaj, učenica tadašnjeg b razreda ova se generacija redovito okuplja i druži svakih pet godina:

– Lijepo se okupiti i prisjetiti školskih dana. Na satu razrednika s našom razrednicom Šteficom Šantek koja nas je počastila svojim dolaskom iako broji 85 ljeta, prisjetili smo se školskih zgoda. U “Fontani” se zapjevalo, pa čak i lagano zaplesalo. Poruka večeri bila je uz pjesmu: Ne daj se generacijo! Dogovorili smo i ponovo viđenje za dvije godine kada ćemo obilježiti šezdeset godina kako je naša generacija krenula u osnovnu školu.”

50 godišnjica OŠ Šenkovec 02
Učenici b razreda školske godine 66./67. s razrednicom Šteficom Šantek

Ostavi komentar