Održana edukacija korisnika usluge osobne asistencije i osobnih asistenata

Edukacija Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije nastavilo je s pružanjem usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom koja se financira iz Europskog socijalnog fonda.

Umjesto dosadašnjih 10 osoba, u okviru novopotpisanog ugovora, projekta „Za bolji život II“ usluga se pruža za 16 osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta.

Tokom preduskršnjeg tjedna u prostorima restorana Prepelica u Otoku, Društvo je organiziralo edukaciju za 15 osobnih asistenata koji u sklopu projekta „Za bolji život II“ pružaju  podršku i pomoć za 16 osoba s invaliditetom. Edukaciju je održala Lea Kovačić, socijalna radnica.

Kroz trening socijalno komunikacijskih vještina osobni asistenti upoznati su s alatima dobre komunikacije i mogućim poteškoćama koje donosi odnos između korisnika i osobnog asistenta. Osobnim asistentima također je skrenuta pozornost na poštivanje etičkog kodeksa u radu s korisnikom.

Održana je i edukacija korisnika usluge osobne asistencije koju je također održala Lea Kovačić u suradnji s Karolinom Kraljić, socijalnom radnicom, koordinatorom projekta.  Na edukaciji su uz korisnike usluge osobne asistencije sudjelovali i neki članovi njihovih obitelji. S obzirom da Društvo istu uslugu provodi dulje vrijeme u ukviru drugih projekata, ima uvid u moguće probleme koji se mogu pojaviti u odnosu između korisnika, osobnog asistenta i članova obitelji korisnika te je edukacija bila usmjerena na rješavanje mogućih problema u odnosu između korisnika osobne asistencije, članova njihovih obitelji i samih osobnih asistenata.

Pružanjem usluge osobne asistencije Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije doprinosi povećanju kvalitete života i samostalnosti korisnika te uključivanju osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta u život zajednice.

Edukacija Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije

Ostavi komentar