Mursko Središće i Lendava udružene protiv smrada i zagađenja

Vijećnici Kristijan Antolović i Ivan Goričanec govorili o smradu koji se širi i na Mursko Središće

Kad je smrad i zagađenje u pitanju, tada administrativna granica ne znači ništa. Upravo taj problem ujedinio je slovensku općinu Lendava i Grad Mursko Središće u zajedničkom  nastojanju da stanu na kraj smradu i zagađenju koje dolazi  iz bioplinskog postrojenja blizu lendavske Nafte.

Bioplinsko postrojenje trebalo bi prerađivati samo zelenu masu, ali se prema nalazu tamošnje inspekcije na preradi pojavio i otpad drugog podrijetla da stvar bude zanimljivija koji je došao s hrvatske strane.

Na aktualnom satu Gradskog vijeća Mursko Središće  održanom u subotu, navečer vijećnik Kristijan Antolović ( HDZ) pitao je gradonačelnika što će se poduzeti vezano uz taj smrad kojemu su izloženi građani Murskog Središća. U obrazloženju težine problema pridružio mu se i u se i vijećnik Ivan Goričanec (HDS) koji je i ranije upozoravao na problem. Kazao je da se u pojedinim dijelovima Murskog Središća na svježe oprano rublje uhvati takav smrad da ga jednostavno nije moguće isprati.

Gradonačelnik Srpak predložio je vijećnicima da se ta problematika stavi na dnevni red Gradskog vijeća vijeća i  usvoji zajednički zaključak kojim Gradsko vijeće Mursko Središće traži  hitno zatvaranje bioplinskog postrojenja radi zaštite zdravlja građana s obje strane granice.

Vijećnici su jednoglasno podržali taj zaključak i time dali i potporu nastojanjima i općine Lendava i njihovim građanima koji su također ogorčeni smradom i zagađenjem iz navedenog bioplinskog postrojenja. Sjednici Gradskog vijeća u Murskom Središću zbog interesa slovenske javnosti bio je prisutan i slovenski kolega izvjestitelj.

Ostavi komentar