Mjesec hrvatske knjige u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga

Knjižnica Prelog

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je koja u Hrvatskoj promiče čitanje kao društvenu vrijednost i knjigu kao kulturno dobro. Knjižnica i čitaonica Grada Preloga i ove godine nizom aktivnosti obilježava Mjesec hrvatske knjige koji se tradicionalno obilježava od 15. listopada do 15. studenoga.

U ponedjeljak 16. listopada besplatna članarina

Osim besplatne članarine koja je ostvariva na dan 16. listopada i cjelomjesečnog oprosta zakasnine, organiziraju se i posjeti Knjižnici, pričaonice srijedom, održavaju nastavni sati lektire za osnovnoškolce te satovi informacijske pismenosti za srednjoškolce.

Mario Kovač PrelogTrivija kviza

Za ljubitelje intelektualne zabave i dobrih krimića organizira se misteriozna večera, a kvizaši slave četvrti rođendan Trivija kviza. Rođendan je posebna prilika koju će proslaviti 18. listopada u 19 sati uz gostujućeg majstora kviza Marija Kovača, autora popularne TV emisije Kvizna situacija, glumca, DJ-a, redatelja te poznate ličnosti hrvatske kvizaške scene.

Dvije književne večeri

Ove godine knjižnica organizira dvije književne večeri koje će biti posvećene lokalnim autorima Zoranu Lisjaku i njegovom kriminalističkom romanu Savršeni ustroj te Božidaru Glavini i njegovoj slikovnici Mišeki.

Zoran LisjakBožidar Glavina

Knjižnica godine 2017

Uoči Dana hrvatskih knjižnica, u petak 10. studenog, Knjižnica i čitaonica Grada Preloga će primiti priznanje Knjižnica godine 2017. Mjesec hrvatske knjige zatvara se zanimljivim predavanjem o dravskim mitovima i legendama koje organiziraju u suradnji s Udrugom Mladih efekt i Muzejom Međimurja u okviru projekta LegenDra.

Ulaz na sve aktivnosti je slobodan.

Legendra

 

Ostavi komentar