Ministar Božinović u Međimurju: Problem nasilja nad ženama treba rješavati multisektorski

Davor Božinović Jelen
Davor Božinović u Jelenu, Foto: zv

Uz pojačan rad na prevenciji, nasilje nad ženama pokušat će se smanjiti i pojačanim represivnim, ali i zakonodavnim mjerama. Uz Policiju, Centar za socijalnu skrb, uključit će se i ostala mjerodavna ministarstva.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama danas se obilježava i u Međimurju. Središnja manifestacija organizirana je u Maloj Subotici kojoj, su između ostaloga, prisustvovali i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, pomoćnica ministrice demografije, socijalne politike i mladih Maja Vučinović Knežević te pravobraniteljica za ravnopravnovnost spolova, Višnja Ljubičić.

Svjesni svakodnevnih neslavnih brojki o broju nasilja nad ženama, ministar Božinović najavio je jače povezivanje pojedinih ministarstva jer nasilje nije problem samo policije.

Nekako je u prvom planu, nasilje nad ženama romske populacije pa je tako pomoćnica ministrice demografije, socijalne politike i mladih Maja Vučinović Knežević progovorila o novinama na kojima se radi vezanih uz zajamčene minimalne naknade. Tako će se, između ostaloga, uvesti kontrola trošenja naknade, uvest će se svojevrsni vaučeri za strogio namjensku kupovinu, osobe s prekršajima i kaznama gubit će pravo na pomoć i slično.

Što se pak tiče stanja sigurnosti, ministar Božinović najavio je i pojačane patrole na terenu što znači da našoj policiju stiže pojačanje.

Posjet županiji, ministar je zaključio u poduzeću Jelen gdje je potisao ugovor kojim će to poduzeće obuvati, ne samo MORH već i MUP.

(vv)

Ostavi komentar