„Ljeto ribe uz Dravu“ u Svetoj Mariji rado posjećeno

Ljeto ribe uz Dravu Sveta Marija1

Održano je „Ljeto ribe uz Dravu“ u Svetoj Mariji.

Međimurska županija o ovome je objavila vijest na svojoj internetskoj stranici, a mi je prenosimo u cijelosti.

U suradnji s Turističkom zajednicom Međimurske županije, Sportsko – ribolovno društvo „Klen“ Sveta Marija proteklog je vikenda tradicionalno organiziralo „Ljeto ribe uz Dravu“. Riječ je o sportskoj, turističkoj i kulturno – tradicijskoj manifestaciji koja je i ove godine privukla velik broj posjetitelja, ljubitelja ribolova i prirode.

Subotnji program započeo je kod ribičkog doma SRD „Klen“ lovom ribe udicom na plovak, ribolovnim igrama i natjecanjima, a završio je trkačkim krosom uz Dravu.

Pojedinačnim natjecanjem u lovu ribe udicom na plovak, odnosno „Velikom nagradom Svete Marije“ započeo je drugi dan manifestacije tijekom kojeg su organizatori pripremili niz događanja. Uz sportska natjecanja i igre, posjetitelji su mogli razgledati izložbe slika svetomarskih umjetnika, etno zbirku, prezentaciju izrade mušica i pribora za mušičarski ribolov.

Ručnim radovima predstavile su se članice „Društva žena Amalija Kranjec“ iz Svete Marije, dok je udruga „Svetomarska čipka“ prezentirala izradu čipke.

Istog dana održala se i sve popularnija kulinarska manifestacija „Dravski fišpaprikaš“ koja je okupila 10 natjecateljskih ekipa iz Međimurja i Podravine. Najboljim sudionicima svih natjecanja nagrade su uručili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek i predsjednika ŠRK „Klen“ Antun Kedmenec.

Josip Grivec, zamjenik župana, istaknuo je važnost kontinentalnog turizma za Međimursku županiju: „Bogatom ponudom i  dobrom organizacijom ova manifestacija primjer je kako prepoznati i iskoristit prirodne potencijale za razvoj turizma na kontinentalnim područjima. Moramo čuvati ljepote međimurskog krajolika i bogatstvo voda, čija riba postaje sve omiljenije jelo Međimuraca“.

Foto: Međimurska županija

Ostavi komentar