Kolegij gradonačelnika M. Središća o poskupljenju vrtića i brisanju grobnih mjesta

Ilustracija

Više je važnih odluka doneseno na 10. sjednice stručnog kolegija gradonačelnika Murskog Središća.

Kolegij je primio na znanje prijedlog ravnateljice i Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Maslačak o povećanju ekonomske cijene vrtića do 10% sukladno analizama poslovanja i projekcijom za pedagošku godinu 2017./2018., a sve u cilju stabilnog poslovanja vrtića.

DVD-u Križovec odobrena je se isplata kapitalne donacije za kupnju malog navalnog vozila u iznosu od 100.000 kuna.

Također, Odsjek za graditeljstvo, gospodarstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove zadužuje se za pokretanje pozivnog natječaja za sanaciju Etno kuće u Murskom Središću (sanacija krovišta i sličnih radova koji zahtjevaju hitnu sanaciju) do iznosa od 200.000 kuna, a sve u dogovoru s projektantom i nadzornim inženjerom, a ukoliko bi iznos radova zbog završetka prve cjeline poslova premašio 200.000 kuna, ostatak sredstava osigurati će se rebalansom proračuna.

Isti Osjek zadužuje se za pokretanje pozivnog natječaja za izradu stepeništa kod Zvonika sv. Barbare na šetnici uz rijeku Muru.

Grad Mursko Središće nastavlja sa sufinanciranjem školske kuhinje i to za drugo dijete u obitelji s 50% od ukupnog iznosa, a za treće i svako sljedeće dijete u 100% iznosu.

Odsjek za graditeljstvo, gospodarstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove zadužuje se za utvrđivanje zapuštenih grobnih mjesta u cilju održavanja ili brisanja istih iz evidencije. Vlasnici grobnih mjesta koji će biti evidentirani biti će obavješteni pismenim putem, dok će se ostali biti obavješteni putem oglasne ploče. Rok prikupljanja podataka je 01.10.2017.godine, a nakon toga će se pristupiti odstranjivanju grobnim mjesta koji se ne održavaju više od 10 godina.

Ostavi komentar