“Kalinke” se predstavile u Donjem Mihaljevcu

k6
Prikaz ruskih svatovskih običaja

Zahvaljujući Oksani Poljak,  predsjednici Društva žena iz Donjeg Mihaljevca mještani toga naselja, ali i publika iz okolnih naselja:  Čukovca i Svete Marije u nedjelju je uživala u predstavljanju „Kalinke“, udruge ruskog govornog područja u Međimurju. Radi se, podsjećamo o najbrojnijoj udruzi ruskog govornog područja u Hrvatskoj koja je osnovana 2007. godine.

k4
Solo nastup

Okupljenima je Udrugu predstavila njena predsjednica Tatjana Mikolaj naglašavajući da su „Kalinke“ jedna od najaktivnijih udruga u Međimurju. Posjetila je da su sudjelovali na obilježavanju Dana županije, ali i primjerice na Sajmu cvijeća u Prelogu.

k2
Publika je uživala

Na ovoj priredbi upoznala je okupljene s velikanima svog rodnog kraja, važnim datumima svoje povijesti na jedan moderan i inovativan način.

k
Tradicionalna ruska jela

U Donjem Mihaljevcu „Kalinke“ su dale prikaz ruskih svadbenih običaja i plesova koje su izvele članice plesne skupine Malinka koja djeluje kao sekcija udruge „Kalinka“. Osobito lijep bio je solo nastup Laure Čurin.

Okupljenima se prikazano izuzetno dopalo, no još više ih je mamio miris finih ruskih jela koja su članice „Kalinke“ spremile za degustaciju.

k8
torta

Poslužile su boršč, ruske piroške punjene krumpirom i zeljem, te torta Monastirskaja izba.  Divota!

Ostavi komentar