FOTO: U Nedelišću mažoretkinje pripremile festival plesa i akrobacije

Mažoretkinje Nedelišće
Foto: mg

Mažoretkinje Nedelišće, jučer, 19. ožujka, su bile domaćini tradicionalnoj godišnjoj reviji u dvorani SGC ATON u Nedelišću.

Iako bilježe već 17. godinu postojanja, ali i uspješnog rada, mažoretkinje Nedelišća, jučer su pred prepunom dvoranom, po 16. put zaredom, pokazale što su radile unatrag godinu dana. Na svoj, ne tako mali jubilej, pozvale su i kolegice iz mažoret timova Krašića, Varaždina, Murskog Središća, Svetog Martina na Muri, Kotoribe i Štrigove. Uz njih svoje  talente mažor plesa pokazale  su  i plesačice  plesnog kluba „Korak“.

U općini teško da je zamisliti bilo kakvu manifestaciju bez djevojaka u prepoznatljivim zelenim uniformama.

Velika mažoret obitelj, širi se iz godine u godinu i trenutno broji oko stotinu članica raspoređenih u šest sastava: mažoret vrtić, dječji sastav, juniorke, mlađe i starije kadetkinje te seniorke.

U Nedelišću nastupaju dva puta godišnje, gdje uz ovu smotru organiziraju i božićnu priredbu. Osim ovih nastupa, gostuju i u drugim djelovima Međimurske županije te na području cijele Hrvatske, a natječu se i na brojnim turnirima. Nakon ove priredbe djevojčice i djevojke mažor sastava iz Nedelišća kreću na Državno natjecanje u Novi Viodolski, koje će se održati u svibnju, a na kojem će sudjelovati s pet formacija.

(vv)

Ostavi komentar