FOTO: Kino na otvorenom trebalo bi u Čakovcu češće organizirati

Uz film su se družile i studentice Tia Kalšan, Marija Močnik i Lucija Marčec

Kod spomenika “Oproštaj” u čakovečkom Starom gradu jučer su se okupili poklonici filmske umjetnosti. U sklopu Festivala “Aktivno sudjelujem”  organizirana je besplatna projekcija filma tursko-francusko-belgijske koprodukcije “Kad otvorim oči”. Uz učenike Ekonomske i trgovačke škole Čakovec (hotelijersko-turistički tehničari) te ostale štovatelje sedme umjetnosti druženju uz film nazočila je i studentska populacija. Sviđaju im se ovakvi programi i voljeli bi da ih ima više:

Tia Kalšan iz Čakovca, studentica Zdravstvenog veleučilišta Zagreb: – Super je da se film gleda na otvorenom i da smo na svježem zraku.

Marija Močnik iz Čakovca, Veterinarski fakultet Zagreb: – Filmske projekcije na otvorenom trebale bi češće biti organizirane.

Lucija Marčec, studentica Fakulteta političkih znanosti Zagreb: – Dopada mi se ovaj program jer se ljudi okupljaju uz organiziran i zanimljiv program, što prije nije bilo tako često organizirano ovdje u Čakovcu.

Projekt provodi Udruga Zora s partnerima udrugom mladih “Mladi u EU” iz Šibenika, Centrom za kulturu Čakovec i njihovim programom Kino za mlade te suradnicima svih srednjih škola iz Međimurske županije

Nastavak festivala ovu subotu

Program Festivala nastavlja se u subotu 16. rujna od 10 do 15 sati na Trgu Republike u Čakovcu. Pripremaju se razne aktivnosti za mlade, kao i štandovi na kojima će udruge/inicijative mladih i za mlade predstaviti javnosti aktivnosti koje provode. Osim predstavljanja organizacija, provodit će se radionice i zabavne aktivnosti, poput igranja zaboravljenih (gumi-gumi, hoolahoop) i ostalih društvenih igara, sporta (badminton, frizbi) te izrade origami poruka za obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Projekt je financijski podržalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Grad Čakovec te Međimurska županija.

foto: rr

Kino na otvorenom Čakovec

na ot

Ostavi komentar