Dolaskom dr. Zlatka Šlezaka u čakovečku bolnicu kreću i najsloženije operacije na oku

Dr. Zlatko Šlezak
Dr. Zlatko Šlezak

Nakon predstavljanja infrastruktrurnih projekata koji će započeti u čakovečkoj Županijskoj bolnici, ravnatelj Robert Grudić javnosti je predstavio predstavio i nove voditelje dvaju bolničkih odjela.

Među njima je i jedno veliko liječničko pojačanje za našu bolnicu.

Zlatko Šlezak prešao iz varaždinske u međimursku bolnicu

Iz varaždinske Opće bolnice stigao je Zlatko Šlezak, specijalist oftalmolog koji će voditi Odjel oftalmologije i optometrije. Zapravo, dr. Šlezak vraća se u bolnicu u kojoj je započeo svoju liječničku karijeru.

– Mislim da smo s njim dobili dodatnu vrijednost, naglasio je prilikom predstavljanja ravnatelj Grudić. Zahvaljujući njemu, naš će odjel u vrlo kratkom vremenu raditi operacije koje nisu nikad bile rađene.

Drugim riječima, oftalmogija kreće u novi razvojni ciklus baziran kako na stručnom kadru, tako i u opremanju. Naime, stiže i nova sofisticirana oprema, financirana sredstvima EU.

– Posebno područje interesa su mi bolesti prednjeg i stražnjeg segmenta oka, osobito operativni zahvati na tim područjima. Od 2000. godine obavljam operacije na stražnjem segmentu oka uključujući sveobuhvatno zbrinjavanje i najsloženijih povreda oka.

Radio sam i ultrazvučne operacije sive mrene, bio sam prvi koji je obavio presađivanje rožnice u Varaždinu, odnosno jedini koji je to učinio izvan zagrebačke očne klinike, samo su neke od referenci kojima se pohvalio novi voditelj Odjela oftalmologije.

Žokalj ukazao na opasnost od prekomjernih radioloških snimanja

Ivan Žokalj novi je voditelj Odjela za radiologiju i ultrazvuk. Riječ je o dokazanom vrhunskom radiologu u čakovečkoj Bolnici, poznat i kao stručnjak tima za mamografiju te ultrazvuk dojke.

– Nit vodilja mog mandata bit će ukazivanje na opasnosti od ionizirajućeg zračenja. Naime, koliko god se o tome govorilo posljednjih nekoliko godina, ni mladi ni oni nešto stariji još uvijek nisu dovoljno svjesni posljedica, upozorio je dr. Žokalj koji smatra da ne treba pretjerivati s RTG-om i drugim radiološkim snimanjima, već samo kada je to neophodno.

(vv)

Ostavi komentar