CIGANIN, ALI NAJLJEPŠI u dramskom programu Hrvatskog radija

radio roman

Suvremena prozna produkcija hrvatskih autora narativno-igrane dramaturgije, u formi petodijelnog serijala upravo se emitira na HRVATSKOM RADIJU. U fokusu radio romana zanimljiva su i poznata imena novije hrvatske književnosti.

Roman našeg Kristijana NovakaCIGANIN, ALI NAJLJEPŠI“ koji će krajem mjeseca doživjeti i premijeru na kazališnim daskama Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, trenutno se emitira kao radio roman u pet nastavaka na 3. Programu Hrvatskog radija. Važno je napomenuti da dvije glavne uloge u ovom romanu igraju iskusna varaždinska glumica Barbara Rocco i mladi međimurski glumac Matko Buvač.

Emitiranje je krenulo ovog ponedjeljka, a još uvijek stignete poslušati emisije 7. i 8. prosinca u 9:30 na 3. programu Hrvatskog radija. Priča je to o zabranjenoj ljubavi sredovječne Milene, povratnice u rodni Sabolščak i Roma Sandija koja u širokom rasponu paralelno prati i tijek nekoliko života između tokova Drave i Mure, zahvaćajući različite kulturološke sredine i predrasude koje ih prate.

Kristian Novak: Ciganin ali najljepši;

Dramatizacija: Dubravko Torjanac

Redateljica: Stephanie Jamnicky

Glazbena urednica: Adriana Kramarić

Tonmajstor: Srđan Nogić

Urednica: Maja Gregl

Glume: Barbara Rocco, Matko Buvač, Hrvoje Klobučar, Dražen Bratulić, Sven Šestak, Mladen Vasary

 

Ostavi komentar