Čakovec: U petak će biti vrlo dostojanstveno uz „I u mom gradu Vukovar svijetli“

I u mom gradu Vukovar svijetli Čakovec

Hrvatski Sabor 1999. godine donio je Odluku o proglašenju 18. studenoga Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine. Tom odlukom određeno je da se tog dana na dostojanstveni i primjeren način odaje počast sudionicima obrane Vukovara – grada simbola hrvatske slobode.

Koordinacija udruga iz Domovinskog rata Međimurske županije u suradnji s Međimurskom županijom i Gradom Čakovcem, i ove će godine, u sklopu obilježavanja 26. obljetnice sjećanja na žrtvu Vukovara, odati počast svim vojnim i civilnim žrtvama akcijom pod nazivom „I u mom gradu Vukovar svijetli“.

Program će se iznimno održati u petak, 17. studenog u Čakovcu prema sljedećem hodogramu:

16.45 sati – okupljanje kod Spomen ploče na igralištu NK „Sloga“Čakovec
– polaganje vijenca – molitva

17.00 sati kolona sjećanja – Sudionici kolone: Počasni zdrug UDVDR, Zrinska garda Čakovec, PUM sa zastavama, hrvatski branitelji sudionici obrane Vukovara, roditelji, supruge i djece nestalih i smrtno stradalih hrvatskih branitelja domovinskog rata Međimurske županije, predstavnici političkog, vjerskog,kulturnog i javnog života Grada Čakovca i Međimurske županije, članovi Udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata Međimurske županije, djeca Osnovnih i Srednjih škola iz Čakovca, cijenjeni građani grada Čakovca, žitelji Međimurske županije, sa upaljenim lampionima.

Kolona se formira kod igrališta i kreće se ulicama: L. Bezeredija, N. Pavića, Preloškom, A. Starčevića, R. Boškovića, V. Nazora.

17.30 sati ulaskom u Vukovarsku ulicu postavljaju upaljene lampione i pale nove lampione i postavljaju ih na rubnike ceste na rotoru i dalje u Vukovarsku ulicu,

17.50 sati – nastavak Kolone dalje putem Zrinski-frankopanske ulice do Trga Republike

18.00 sati – polaganje zajedničkog vijenca kod Spomen zida hrvatskim braniteljima Trg Republike

18.10 sati – Ispis lampionima Čakovec – Vukovar na Trgu Republike

18.30 sati – Sveta misa za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje Domovinskog rata i žrtve obrane Vukovara – Crkva Svetog Nikole Biskupa Čakovec

19.30 sati – Projekcija dokumentarnog filma „Ovčara neispričana priča“ dvorana Katoličkog doma Čakovec

Koordinacija je uz pomoć Grada Čakovca i Međimurske županije osigurala dovoljan broj lampiona.

Ostavi komentar