Svjetski kulinarski kup najveće je kulinarsko natjecanje na svijetu koje se održava u sklopu EXPOGAST sajma u Luksemburgu već preko 40 godina.
Odlične vijesti stižu 26. studenog od hrvatske Nacionalna kulinarska reprezentacija.
Naime, Regionalni tim Varaždinske županije osvojio je brončanu medalju u kategoriji tople kuhinje.
– Bronca, bronca, bronca, bronca, bronca, bronca, bronca, bronca.
Takve su se medalje vješale oko vratova današnjih hrvatskih predstavnika u Luksemburgu. Svima je ovo bio prvi nastup i neprocjenjivo iskustvo. Bravo za Ana-Mariju Stanković, Sandru Jadek i mladi Regionalni tim Varaždinske županije. Veselje mladih kuhara je bilo neprocijenjivo – napisao je Hrvatski kuharski savez na svom Facebooku.
Dio veselja “preljeva” se i u Međimurje je član ovog tima i Amos Novak, maturant Srednje škole Prelog iz Dragoslavca. On je inače na praksi u varaždinskom hotelu Turist, a kao pomoćnik tima natjecao se u Luksemburgu. Čestitamo!
>> Maturant Srednje škole Prelog kuha na Svjetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu