U Čukovcu održano povijesno natjecanje u ribolovu udicom na plovak

ribici
Ilustracija

U sjeni mnogobrojnih eksponiranih događanja u gradu Prelogu proteklog vikenda u prigradskom Čukovcu održano je sasvim obično, malo ribičko natjecanje. Malo, ali značajno jer je okupilo mještane i doprinijelo njihovu zajedništvu.

ribici1

  • Prije nekih godinu dana, krenula je inicijativa ribiča iz sela da se graba očisti i poslali smo na grad Prelog zamolbu da se graba prokopa i proširi jer je bila obrasla resom. Navedeno prekopavanje je bilo ove godine u svibnju, graba je uređena, ali nažalost nije proširena.Samo natjecanje je dogovoreno između domaćih ribiča iz sela, broj pozicija je bio ograničen zbog veličine grabe,objasnio nam je jedan od organizatora, mladi aktivist David Mikulan.

Na natjecanju je nastupilo 11 ribiča, a najsretniji i najspretniji bili su redom Denis Pavlic, Jakov Slaviček i Kristijan Lipić.

ribici5

Događaj je okupio  više od 50 gledatelja iz sela i okolnih naselja koji su u najvećoj tišini koju su mogli održati promatrali natjecanje. Posebno uzbudljivo bilo je djeci.

  • Ovdje inicijativa ribiča iz Čukovca za proširenje grabe ne staje, ovo druženje ćemo ponoviti još ove godine, a na samom natjecanju bilo bi i duplo više ribiča iz sela da nam veličina grabe to dopušta, komentirao je Mikulan.

ribivi6

Kako je krenulo još će Čukovec umjesto nogometnog kluba, bez kojeg je ostao, osnovati ribički klub.

Ostavi komentar