Učestali problem u romskim naseljima: PU međimurska ogorčena je napadom na policajce!

Sitnice
Sitnice, Foto: zv

PU međimurska poduzeti će sve da se ne ponovi napad na policajce kakav se dogodio u Sitnicama, 16. lipnja.

>> Policajci napadnuti prilikom intervencije u Sitnicama, a jedan pogođen kamenom!

Policajci koji su došli na intervenciju su ozlijeđeni; jedan je udaren rukom u usta, a drugi je dobio kamen u glavu. Počinitelj kojeg su došli spriječiti u obiteljskom nasilju inače već od ranije poznat policiji.

PU međimurska ogorčena je napadom na policajce! Mi ćemo poduzeti sve u zakonskim okvirima da se ti napadači pravovremeno sankcioniraju. Nadamo se da ćemo uspijeti i spriječiti sve takve napade. Osuđujemo ovaj događaj! Napadnutim policijskim službenicima pružili smo psihološku pomoć, što je uobičajeno u takvim situacijama. Nadamo se da ovo neće ponavljati. Apeliramo i na drugu stranu – kazao je Radovan Gačal, glasnogovornik PU međimurske, na konferenciji za medije povodom napada.

Gačal je istaknuo da često okidač za ovakve napade na policajce alkohol, čak u 90 posto slučajeva.

PU međimurska u vrijeme podjele socijalne pomoći, iz te poznate skupine stanovništva, ima česte dojave o obiteljskom nasilju i narušavanju javnog reda i mira. Onda smo svakodnevno prisutni u naseljima. Ponekad se dogode napadi poput ovoga. Prisila prema službenoj osobi i napad na službenu osobu slična su djela iz te skupine. Takvih je djela 2013. bilo 11, 2014. godine 14, 2015. godine njih 16, a 2016. godine tih je djela bilo devet – objasnio je Gačal.

Problem policajcima u ovakvim situacijama je da se recidivisti ne sankcioniraju sudski pravovremeno, nego postupci često traju godinama te su kazne često blage.

Radovan Gačal
Radovan Gačal, glasnogovornik PU međimurske

Ostavi komentar