Cvita Viljac: Sa šest godina zaljubila sam se u glumu

Linda Begonja, Cvita Viljac i Josip Žurić
Linda Begonja, Cvita Viljac i Josip Žurić u Centru za kulturu Čakovec

Ako ste početkom ove godine u Centru za kulturu Čakovec propustili pogledati hrvatsku vilinsku bajku za djecu i odrasle “Anka” onda to svakako učinite ovih dana. Ovaj se dugometražni igrani film, u režiji Dejana Aćimovića, ponovo prikazuje u Centru u subotu 16. rujna s početkom u 16 sati te u ponedjeljak 18. rujna u 18 sati.

U glavnim ulogama, pored Cvite Viljac, pojavljuju se francuski glumac, nogometna legenda Eric Cantona, Anđela Ramljak, Linda Begonja, Rade Šerbedžija, Nikola Kojo, Vuk Kostić, Žarko Savić, Goran Grgić, Jelena Lopatić, Petar Mirčevski, Vlado Jovanovski, Josip Žurić i brojni drugi.

Radnja je smještena u srednjoj Europi početkom prošloga stoljeća. “Anka” je priča o djevojčici iz sirotišta koju posvaja bogata rođakinja. Nedugo nakon Ankina dolaska otmjena rođakinja pokazuje drugo lice te razočarana Anka bježi, želeći se vratiti u sirotište. Put je dovodi do ciglane okružene visokim stablima i neobičnom prirodom. U dubini šume, s ovozemaljskim životom isprepliće se začudni, bajkoviti, svijet šumskih bića, koja vide samo djeca bujne mašte

Glas glumaca iz filma “Anka”

Glumci iz filma “Anka” gostovali su u Čakovcu ove godine na 5. Međunarodnoj reviji filmova za djecu i mlade. O svojim su filmskim rolama i iskustvima kazali:

Cvita Viljac, Anka: – Prvi puta sam glumila sa šest godina. Moj očuh Robert Orhel je režirao film, pa mi je dao neku malu ulogu u dvije scene. Tada sam se prvi puta zaljubila u glumu. Svidio mi se rad na setu. Kad me redatelj Dejan Aćimović pozvao na audiciju, prošla sam. Jako mi se sve svidjelo raditi “Anku” i htjela bih ponovo glumiti. Svi misle da je bajno biti glumac. Ali ima i teških trenutaka. Ponekad čekanje na setu umara. Zabavno je, ali istovremeno i umarajuće.

Josip Žurić, Mali Ved:- Ja sam jedan od zamišljenih likova u filmu. Prije ovog filma nisam imao nikakvih glumačkih iskustava. Sve se to dogodilo kao iznenađenje. Bio sam na audiciji i prošao sam. Mnogo ljudi ne zna kako se radi film i kako to funkcionira iza kamere. Volio bih da se o svemu tome više zna u javnosti. Na filmskoj sceni dominira američki film, ali je lijepo pogledati i naš domaći film.

Linda Begonja: – Glumim dvojnu ulogu u filmu. Igram jednu gospođu koja želi posvojiti jednu djevojčicu radi svoje osobne koristi odnosno nasljedstva. To je mistična uloga koja ima više značenja. Za nečije viđenje to je duboko emotivna i nesretna osoba, za nekog drugog to je emocionalno nesređena osoba, a za nekog trećeg zla osoba. Karakteristična je ta njezina dualnost, i negativan karakter. “Anka” je novi žanr u dječjem filmu jer je to lijepa bajka, koja ima i realističnih momenata. Njeguje dobro i zlo, ima malo i okrutnosti, koliko to dopušta dječji film. Gledatelji su ugodno iznenađeni sa specijalnim efektima. Ima puno fantastičnih mitoloških bića koja su rađena po hrvatskoj mitologiji.

foto: rr

 

Ostavi komentar