80 karikatura iz cijelog svijeta do 4. srpnja stoluje u CZK Čakovec

2. Međunarodna izložba karikatura Čakovec
Zdenko Puhin, Davor Trgovčević, Krešimir Kveštek, Damir Novak i Josip Toth

Selektirana djela 2. Međunarodne izložba karikature 2017. predstavljena su čakovečkoj javnosti ovog četvrtka u izložbenom prostoru Centra za kulturu Čakovec. O postavu izložbe govorili su karikaturisti Damir Novak, inicijator događaja i izložbe te Davor Trgovčević predsjednik Hrvatskog društva karikaturista.

U konkurenciju za najbolje radove pristiglo je čak više od 750 karikatura s potpisom autora iz cijelog svijeta. Za čakovečku izložbu odabrano je njih 80, a proglašeni su i najbolji radovi. Tema 2. međunarodne izložbe karikature bila predgrađe (kultura, sport, voda i plin u kućanstvu). Odabir radova odradio je međunarodni žiri u sastavu Damir Novak, Zdenko Puhin, Krešimir Kveštek, Miro Georgievski i Josip Toth.

Međunarodna izložba karikatura Čakovec
Damir Novak, inicijator događaja i izložbe

Prvu nagradu osvojio je Frano Cebalo iz Hrvatske, drugu Trayko Popov iz Bugarske i treću István Kelemen iz Mađarske.Posebna priznanja dodijeljena su sljedećim autorima: Aleksandr Zudin (Rusija), Slobodan Butir (Hrvatska), Olekssy Kusktovsky (Ukrajina), Erdogan Basol (Turska) i Murteza Albayrak.

Moderatorica programa bila je Marina Oskoruš, voditeljica izložbenih i filmskih djelatnosti Centra za kulturu Čakovec. Svi govornici suglasni su u tome kako je smijeh i dobro raspoloženje lijek i prevencija dobrog zdravlja, te su pozvali međimursku publiku neka se razvedre uz izložene karikature sve do 4. srpnja

foto: rr

2. Međunarodna izložba karikature
Davor Trgovčević, Marina Oskoruš i Damir Novak

Ostavi komentar