Parfem od meda Čakovčanina Dejana Levačića bit će prezentiran u Bruxellesu

Dejan Levačić
Dejan Levačić

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir od 26. do 28. lipnja predstavit će hrvatske pčelare i njihove proizvode na 6. Europskom tjednu pčela i oprašivanja u Europskom parlamentu u Bruxellesu koji Petir organizira u suradnji s još šestero europarlamentaraca.

Naši će pčelari zajedno s predstavnicima Hrvatskoga pčelarskoga saveza na poziv zastupnice Petir sudjelovati na konferenciji, forumima i radionicama koje organizira radna grupa za pčelarstvo i zdravlje pčela koja djeluje u sklopu Intergrupe Europskog parlamenta za klimatske promjene, biološku raznolikost i održivi razvoj u kojoj je Petir članica.

Petir će predstaviti i prvi hrvatski parfem od meda autora Dejana Levačića, inače iz Čakovca, osmišljenog s glavnom notom meda kestena proizvedenog u Hrvatskoj.

Svojim toplim, slatkim notama parfem daje posebnu vedrinu, osjećaj topline i zadovoljstva u hladnim jesenskim i zimskim danima te je stoga namijenjen za uporabu od rujna do travnja. Korištenjem latica cvijeća, lišća biljaka, korijenja i esencija koje su autohtone na području s kojeg dolaze, autor Dejan Levačić želi dočarati parfemske bajke na nekonvencionalan način.

Dejan Levačić je inače veliki zaljubljenik u parfeme, a dizajnirao ih je mnogo kroz godine, od kojih ističemo parfem za Špancirfest i onaj za prošlogodišnji za Miss Hrvatske.

Ostavi komentar