Kojim namirnicama nije mjesto u hladnjaku?

namirnice u hladnjaku

Neke namirnice jednostavno ne podnose niske temperature i uvjete u hladnjaku, te vrlo brzo izgube svojstva, a mnoga hrana koju je potrebno pohranjivati na nižim temperaturama, od 2 do 4C stupnja bi se vrlo brzo pokvarila.

Donosimo vam popis namirnica koje mnogi ljudi često skladište u hladnjaku, a to ne bi smjeli.

1. Namirnice koje vole tamnije i hladnije prostore, ali suhe prostore, za razliku od hladnjaka koji je vlažan prostor: krumpir, luk, češnjak, razne vrste tikva uključujući i lubenicu koju treba staviti u hladnjak prije konzumacije, tropsko voće, mrkva

2. Namirnice koje će promijeniti svojstva: rajčica (omekšat će i promijeniti okus), kava (navući će vlagu), banane (brže će se pokvariti), med (postati će kristalan, otvrdnuti), maslinovo ulje, tropsko voće, maslac od kikirikija, kruh

3. Namirnice koje trebaju dozrijevanje: avokado (brže će dozrjeti izvan hladnjaka), tropsko voće

zena.hr

Ostavi komentar