Češnjak kao prirodan antibiotik u zimi

Češnjak je redovit gost u našim jelovnicima, ali i biljka kojoj se rado okrećemo kada imamo prehladu ili gripu. U narodu je poznat kao prirodni antibiotik koji je ujedno iznimno ljekovit piše portal zadovoljna.hr.

Djeluje kao antibiotik, sredstvo za odčepljivanje dišnih puteva, antikancerogeno i protuupalno, suzbija gljivice i pojedine viruse.

Češnjak svoja ljekovita svojstva može zahvaliti moćnom spoju alicinu kojim se ova biljka brani od napada bakterija i gljivica. Kako biste na najbolji način iskoristili blagotvorno djelovanje češnjaka, trebali biste ga često i pravilno konzumirati.

  1. Prije konzumacije obavezno ga zgnječite kako biste potaknuli enzimsku reakciju u kojoj nastaje alicin.
  2. Svaki dan trebali bismo pojesti najmanje tri češnja češnjaka.
  3. Najbolje ga je konzumirati u sirovom stanju.
  4. Ako ga termički obrađujete, neka to bude kratko – ne više od 10 minuta.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE