FOTO Frankfurt motor show 2017: Predstavljeno 300 noviteta

Čak 300 premijernih modela raznih vozila predstavljeno je ove godine na 67. po redu Internationale Automobil-Ausstellung (IAA) u Frankfurtu.

Frankfurt je sjedište automobilskog svijeta – oko 1000 izlagača pokazuje svijetu svoje vizije, ideje i stvarne novitete koje ćemo i mi u Hrvatskoj moći kupiti.
Ukupno 228 svjetskih premijera i još nekoliko desetaka europskih i njemačkih označavaju trend brzih promjena koje su zahvatile auto industriju posljednjih godina pa se automobili podmlađuju svake dvije do tri godine.

Sve više je i raznih električnih studija, ne samo za gradske potrebe nego i za zabavu.

Novinari Međimurskih novina isprobavaju SUV Hyundai Kona

Ipak, u 11 paviljona najviše su mjesta zauzeli domaći proizvođači – pojedini su zakupili i cijele paviljone koji su izrazito veliki i moderno uređeni. BMW je napravio pravu malu pistu po kojoj su pred novinarima provozali sve novitete – novi model serije 8 plus M8 GTE, novi M5. Veliki interes je izazvala premijera nove Dacije Duster, SUV modela s pogonom na sve kotače vrlo popularnog i u našim krajevima; Duster je dizajnerski uljepšan, ali mamac za kupnju i dalje ostaje povoljna cijena. Hyundai je uživo pokazao mali gradski SUV Kona, dostupan i s pogonom na sve kotače dok nam je Renault pokazao najnoviji Megane R.S. model snage 280 KS iza kojeg stoji Renaultov tim za Formulu 1. Budući vlasnici će se voziti i uz zakretanje stražnjih kotača kako bi bolje prolazili kroz zavoje. Suzuki je predstavio Swift Sport tako da od Japanaca i dalje očekujemo povoljne a zanimljive modele. Opelova Insignia sada na stražnjem dijelu nosi oznaku GSi kojom je Opel kroz povijest vozačima iza davao znak što se nalazi ispod poklopca motora – u ovom slučaju 160 KS. Citroen širi obitelj C3 s novim modelom Aircross, a vidjeli smo i zanimljiv kamper Spacetourer Ripl Curl. Veliku gužvu stvara redizajnirani Ford Mustang.

Više o novitetima iz Frankfurta moći ćete pročitati u našem posebnom prilogu Međimurskih novina Auto stil.

Iz Frankfurta pišu: Tomislav Novak i Krunoslav Ćosić

Hankook gume
Renault Megane R.S
Tuširanje u Citroenu SpaceTourer Rip Curl
Citroen C3 Aircross
Citroen SpaceTourer Rip Curl
Hyundai Kona
Renault Symbioz
Dacia Duster
Ford Mustang
Kia Stonic
BMW 8 serija
BMW M5

Ostavi komentar