Vedran Delimar “pojačao” Polo i bio odličan na utrci u Stubičkim Toplicama

Vedran Delimar
Odličan Vedran Delimar u Polu

U Stubičkim Toplicama, 7. svibnja, Međunarodnom utrkom „24. Nagrada Stubičkih Toplica 2017.“ otvarila se domaća brdska automobilistička sezona.

Zagrebački Autoklub „Ina Delta“ uz pomoć suorganizatora Općinu Stubičke Toplice, te pod počasnim pokroviteljstvom Željka Kolara, Krapinsko-zagorskog župana, pripremio je sa zagorske strane Sljemena legendarnu stazu „Zagorje“, od Pila do pola dionice prema Hunjki u duljini 5.510 metara.

Uz bodovanje Prvenstva Republike Hrvatske za moderna vozila Kategorija I (turistička vozila), PH povijesnih vozila i Prvenstvo Sjeverne lige HAKS-a rezultati se boduju i za Državno prvenstvo republike Slovenije, te Pokalno prvenstvo AŠ 2005, a utrka je kandidat za prestižni međunarodni FIA IHCC.

Od prijavljenih 95 na startu se pojavio „tek “ 71 vozač.

Na brdskoj utrci nastupio je i čakovečki automobilist Vedran Delimar, sa svojim na novo složenim, jačim i boljim VW Polom. S turbo punjačem na motoru odvozio je svoju prvu utrku sezone u najprestižnijoj i najjačoj klasi E23 te se suočio sa veoma jakom konkurencijom.

Vedran Delimar

Bilo je to nekoliko nezaboravnih dana prije samog vikenda utrke. Auto je bio složen i pripremljen nakon 40 dana sastavljanja, ali s nekim tehničkim problemima koje nismo nikako mogli rješit. Nakraju se auto posložio za utrku svega dva sata prije samog utovara na prikolicu. Po programu su se u subotu vozila dva neslužbena treninga, te dva službena. Staza je od jutra bila veoma mokra i skliska te se do zadnjeg treninga potpuno posušila. Nevjerojatnih 13,5 sekundi brže sam odvezao stazu nego na utrci zadnji put! Vrijeme 3:25:075 za 5510 m zavojite staze. Polo se fantastično ponaša na stazi. Nakon cijele kišne noći, staza je ujutro postala ponovo jako skliska. Same utrke odvezao sam nešto sporije, ali završio na 7. mjestu u Klasi E23, te odličnom 25. u generalnom poretku Prvenstva Hrvatske. Volio bih zahvaliti Sitarić prijevozu na donaciji trkačih guma koje su mi uvelike pomogle u ostvarivanju rezultata, mojim roditeljima, te ostalim sponzorima! Hvala – kazao je Vedran Delimar.

Ostavi komentar