HRAST i kurikularna reforma već uzrok trzavica između HDZ-a i HNS-a?

Blaženka Divjak
Blaženka Divjak

Tek su se HDZ i HNS dogovorili oko koalicije, a već se nazuiru neki problemi koji uključuju HRAST.

Blaženka Divjak, HNS-ova vjerojatna ministrica obrazovanja, najavila je novi natječaj za čelne ljude kurikularne reforme.

Ipak, HRAST je izgleda za svoj glas dobio garanciju da ministrica neće mijenjati čelne ljude kurikularne reforme, na čijem je čelu Jasminka Buljan Culej.

Upravo je to ono što ne želi vjerojatna buduća ministrica obrazovanja Blaženka Divjak. Na pitanje tportala kako komentira dogovor Hrasta i HDZ-a, rezolutno kaže: “Ja tvrdim da to nije istina. Ako je to istina mi nemamo što raditi zajedno”.

Hrast je poslao priopćenje medijima s naslovom “Jasminka Bulej Culej ostaje voditeljica obrazovne reforme”, a mi ga prenosimo u cijelosti:

Hrastov saborski zastupnik Hrvoje Zekanović podržat će nove ministre s obzirom na ispunjeno Hrastovo traženje da se reforma obrazovanja nastavi i to u smjeru u kojem ju je vodila ova Vlada, a to je smjer pluralnosti i uključenosti stručnjaka različitih svjetonazorskih i političkih opredjeljenja. Tako će prof. dr.sc. Dijana Vican ostati voditeljica stručnog povjerenstva, a dr.sc. Jasminka Bulej Culej voditeljica Ekspertne radne skupine.
Potvrđeno je to jučer u večernjim satima u Banskim dvorima na sastanku vodstava HDZ-a i Hrasta.
Hrast ostaje dio vladajuće većine i utjecat će na politiku Vlade, poglavito na području odgoja i obrazovanja, gdje će član Predsjedništva Hrasta mr.sc. Hrvoje Šlezak, i dalje obnašati dužnost državnog tajnika.
Otvoreni smo za različita mišljenja i uvjereni da se naš odgojno obrazovni sustav može razvijati jedino u toj atmosferi otvorenosti i pluralnosti.

Nakon objave spomenutog priopćenja Štromar i Blaženka Divjak, koja bi trebala biti buduća ministrica obrazovanja, otišli su u zgradu Vlade.

Ostavi komentar