Emotivni sedimenti od 18. studenoga u Galerijskom centru Varaždin

diptih

U subotu 18.studenog, s početkom u 11 sati u Galerijskom centru Varaždin (Uska 7) otvara se izložba slika Alme Božinović Čače „Emotivni sedimenti“

Alma Božanić Čače, nakon uspješno završene  srednje  Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn u Splitu 1995. upisala se na Umjetničku akademiju u Splitu (UMAS), Odsjek likovna kultura-restauracija, diplomirala je 2001.godine.U više navrata bila je  voditelj nekoliko likovnih radionica,  pripremila  je dvanaest samostalnih izložbi  i četrnaest puta izlagala na skupnim izložbama. Član je HULU Split, ima status samostalnog umjetnika . Živi i radi u Splitu.

– Slikarica pokazuje finu razinu senzibiliteta za boju, strukturu i slojeve slike, površina platna je koloristički i kompozicijski dinamična, nervatura slikarskog duktusa doslijedno se osjeti u svim kompozicijama većeg i manjeg formata, riječ je o doživljajima svijeta koji pulsira kao zapis s periferija sjećanja i skrivene nostalgije. Ako se zagledamo u skrivene sjene i nama nepoznate adrese ulazimo u nama nepoznat mikrosvijet koji je u neprekidnoj kreaciji čudesne veze realnog i apstraktnog, stvarnog i nadrealnog, intimnog i univerzalnog svijeta, nepredviđenog…( iz predgovora Tonći Šitina)

Izložba će biti otvorena za razgled do 28. studenog.

 

 

Ostavi komentar