Lagana pita od tikvica

Tikvice aktiviraju metabolizam ćelija, snabdijevaju dragocjenim hranljivim materijama i čine nas vitkim. Ako jedete ovo povrće barem jednom tjedno, poboljšat ćete koncentraciju, smiriti živce, ojačati mišiće i srce. Bilo da ih spremate u pećnici, na roštilju, uz juhu ili gulaš, mnogo toga će učiniti za vaše zdravlje.

Lagana pita od tikvica

Sastojci
oko 1 kg mladih tikvica
50 g pšeničnoga oštrog brašna
100 g pšenične krupice
1 vrećica praška za pecivo
5 jaja
250 g svježeg sira ili ricotte
1 žlica mješavine začina
papar
sol

Priprema


Tikvice operite, naribajte i ostavite sa strane (nemojte ih soliti). Brašno, pšeničnu krupicu i prašak za pecivo izmiješajte. Jaja razmutite, umiješajte sir, mješavinu začina, papar i sol. Dodajte u smjesu brašna i na kraju umiješajte tikvice. Vatrostalnu posudu promjera 28 cm premažite maslacem i pospite grizom, pa ulijte pripremljenu smjesu.

Pitu pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 35 minuta (dok lijepo ne porumeni). Pitu narežete i poslužite toplu.

Ostavi komentar