RECEPT ZA FINE KRAFNE: Prave krafne obavezno moraju imati bijeli prsten!

Za nekoliko dana očekuju nas poklade koje su uz maske nezamislive bez popularne slastice, krafni, piše zadovoljna.hr.

Jedinstveni recept za njih ne postoji jer svaka kuharica čuva tajni sastojak koji ih čini neodoljivim. Ako do sada niste isprobali, donosimo vam provjereni recept za izradu pokladnica koji jamči uspjeh malih slasnih kuglica obogaćenih omiljenim pekmezom.

Sastojci: 
1 kg glatkog brašna
150 g maslaca
4 jaja
2 žlice šećera
1 žličica soli,
1 dl ulja,
3 dl mlakog mlijeka
1 svježi kvasac (40g)
1 korica limuna
5 do 6 žličica ruma

Priprema: 
U toplom mlijeku otopite maslac, izmiješajte pa dodajte kvasac i ostavite da odstoji. U drugoj posudi izmiksajte jaja te dodajte šećer i polovicu brašno, te postepeno miješajući dolijevajte mlijeko i mlijeko sa kvascem. Na kraju dodajte rum i limunovu korice te umijesite tijesto dodajući ostatak brašna.

Tijesto ne smije biti premekano niti pretvrdo, mora biti podatno za pravljenje malih kuglica koje po izboru možete odvojati od tijesta i raditi ih ručno oblikujući svaku posebno među dlanovima ili na način da tijesto razvaljate i kalupima radite oblike krafni.

Nakon što ste oblikovali kuglice pokrijte ih krpom i pustite da odstoje na toplom najmanje pola sata nakon čega su spremne na pečenje. Zagrijte u dubokoj posudi ulje i dodajite kuglice pazeći da ne pretrpate količinom zbog čega će temperatura ulja pasti.

Kada se ohlade napunite ih omiljenim pekmezom i posipajte šećerom. Dobar tek!

Ostavi komentar