Vrganji u lisnatom tijestu

Vrganji u lisnatom tijestu

Sastojci
1 omot lisnatog tijesta
20 dag svježih ili zamrznutih vrganja
1 glavica luka
3 češnja češnjaka
4 jaja
kruh
10 dag sira
3 žlice kiselog vrhnja
sol, papar, muškatni oraščić, vegeta

Priprema


Na ulju popržite sitno sjeckani luk dok ne omekša. Dodajte vrganje, mogu biti iz zamrzivača, malo češnjaka te dinstajte desetak minuta. Posolite, popaprite i stavite malo muškatnog oraščića. Dok se vrganji hlade, narežite kruh na kockice, istucite jaja, posolite i sve skupa izmiješajte. Sir narežite na kockice te dodajte smjesi kruha i jaja.

List odmrznutog tijesta razvaljajte i stavite u kalup da se tijesto malo digne. Razvaljajte i drugi list tijesta te izbodite vilicom.

Smjesu vrganja promiješajte sa smjesom kruha i jaja, stavite kiselo mlijeko te stavite na prvi list tijesta. Prstima spojite rubove gornjeg i donjeg tijesta da se spoje. Pecite 30 do 40 minuta na 200 stupnjeva. Može biti glavno jelo uz salatu, a može se poslužiti i kao toplo predjelo.

 

Ostavi komentar