Sastojci
60 dag grama krumpira
5 dag grama prosušene sitno sjeckane šunke
1 mali luk
1 mali češanj češnjaka
1 jaje, ulje
3-4 žlice krušnih mrvica
malo peršina, soli i papra
sir za punjenje (feta, mozzarela)
krušne mrvice
Priprema
Jelo kao stvoreno za jesen i kada ima puno plodova u prirodi i kod kuće, ali i kada je puno posla, pak trena nešto ukusno spreminiti u kratkom vremenu. Na malo ulja pirjajte sjeckani luk, dodajte sitno nasjeckanu šunku i češnjak, te zajedno s lukom propirjajte.
Skuhani krumpir ogulite i zgnječite u pire, a kada se malo ohladi dodajte sve ostale sastojke te mrvice po potrebi kako biste dobili meko tijesto. U ruke uzmite malo mrvica i žličicu tijesta, napravite udubljenje i napunite s nekoliko kockica sira (slično kao kad pravite knedle sa šljivama). Zatvorite tijestom, oblikujte polpetu i uvaljajte u mrvice. Pecite na laganoj vatri na ulju ili na maslacu.
Polpete servirajte kao toplo predjelo ili kao lagano jelo uz mješanu salatu. Mogu biti i prilog nekom jelu od mesa i umaka.