Sastojci
500 g tankih kora za pitu 500 g svježeg sira
4 jaja
1 dcl kiselog vrhnja
2 vezice mladog zelja 1 dcl mlijeka
3 dcl mineralne vode 1,5 dcl ulja sol
Priprema
Očistiti zelje od zadebljanja na sredini i prokuhati u slanoj vodi. Procijediti i sitno ga nasjeckati. Bjelanke odvojiti od žutanjaka i umutiti čvrsti snijeg. Pomiješati žutanjke, zelje, sir, kiselo vrhnje i sve skupa malo posoliti. Dodati snijeg od bjelanjaka i lagano promiješati.
Uzimati po dvije kore za pitu, poprskati ih mješavinom ulja i mineralne vode, premazati s malo smjese za fil i zarolati. Tepsiju nauljiti i slagati kore. Pomiješati malo ulja i mlijeka te premazati preko kora. Peći na 200 ºC dok ne porumeni. Pečenu pitu prekriti vlažnom krpom i ostaviti da se ohladi.