16.7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Pastirska pita

Sastojci
Prhko tijesto:
300 g brašna
200 g maslaca
1 jaje                                               20 g šećera                                     10 g soli                                       Nadjev:                                          500 g mljevene junetine                     300 g miješanog povrća (luk, češnjak, celer, mrkva, mahune)        sol, ulje, papar                               rajčica

 

Priprema


Najprije zamijesimo prhko tijesto. Stavimo ga u tepsiju koju smo namazali maslacom. Meso koje smo dinstali s povrćem izlijemo na tijesto i premažemo s glazurom (pire-krumpir). Peče se u zagrijanoj pećnici (180 °C) 20 – 30 minuta, odnosno kad se tijesto odvoji od kalupa. Pretkraj pečenja dodamo po želji parmezan. Kad je pečeno, treba odstajati u kalupu oko 20 minuta i onda rezati po želji i poslužiti. Servirati uz tamno pivo, po mogućnosti Guinness.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE