4 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Vepar sa suhim vrganjima, mladim vinom i bobicama aronije

Sastojci
meso vepra od buta 600 g
svinjska mast 100 g                             2 glavice ljubičastog luka                   1 glavica žutog luka                          1 režanj češnjaka                               bijelo vino 0,2 dcl (mlado)                  suhi vrganji (dvije šake)                      bobice suhe aronije 50 g                    kiselo zelje 0,5 kg                              dimljeni špek 150 g                            sol, papar                                            maslac 50 g                                       špecle                            

 

Priprema


Meso vepra narezati na kolutiće i začiniti solju i paprom. Potom se meso uvalja u brašno i kratko poprži na vrućoj svinjskoj masti. Meso se izvadi, a na masnoću doda sitno sjeckani luk i češnjak te se dinsta 10 – 15 minuta. Dodajte namočene suhe vrganje, bobice suhe aronije i zalijte bijelim vinom. Pustite da kratko vrijeme kuha dok vino ne ispari. Zatim dodajte meso, podlijte temeljcem i dinstajte još 45 minuta. Reduciranje treba dozirati s temeljcem do željene gustoće. Začinite prema potrebi. Prilikom serviranja dodajte na meso dvije žlice milerama.
Kiselo zelje pripremite na sljedeći način: zelje kuhajte dok ne omekša. Procijedite i dodajte na prethodno poprženi špek. Zalijte vodom (oko 3 dcl) i pustite da ispari. Zatim dodajte 50 g maslaca, promiješajte i servirajte zajedno sa špeclama koje pripremite na klasičan način.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE