15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Temfani međimurski kunić

Sastojci
1 kg kunića
15 dag luka
3 režnja češnjaka
dva lovorova lista                            ulje                                                    sol                                              papar                                                 2 žlićice mljevene paprike                 3 dlc kiselog vrhnja                      voda                                                brašno                                            temeljac

 

Priprema


Kunića narežemo na manje komade, posolimo i popaprimo. U lonac stavimo ulje i kad se zagrije dodamo prethodno nasjeckani luk te ga popržimo do zlatne boje. Stavimo češnjak i meso te pirjamo desetak minuta na laganoj vatri. Zatim dodajemo mljevenu papriku, lovorov list, sol i papar te sve skupa zalijemo temeljcom. Kuhamo dok ne omekša, napravimo pritip od vrhnja, brašna i vode. Pritip dodamo u lonac s mesom i zgusnemo do željene gustoće te ostavimo kraće vrijeme da lagano provrije. Poslužimo vruće u plitkom tanjuru, te ukrasimo listićima svježeg peršina.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE