13.1 C
Čakovec
Utorak, 16 travnja, 2024

Rižoto na međimurski način

Sastojci
400 g pilećeg filea
400 g ječmene kaše
100 g ribanog parmezana
50 g maslaca
povrtni temeljac
veća glavica luka
1 svježa paprika
žličica curryja
žlica ulja

Slađana Herman ponajbolja je hrvatska kuharica, članica Hrvatske kuharske reprezentacije, višestruka pobjednica i najbolja kuharica u Hrvatskom kuharskom kupu te vrsna kuharica u vlastitom restoranu \”Herman\” na starom Graničnom prijelazu Goričan. Za nas i naše čitatelje pripremila je rižoto na međimurski način s pilećim fileom i ječmenom kašom. Upravo ječmena kaša ovo jelo čini domaćim“ a žličica curryja daje mu egzotičnost koja se sljubljuje s domaćom piletinom. Uz ovo jelo Slađana predlaže salatu od svježeg paradajza i svježe crvene paprike, začinjenu tikvinim koščićnim uljem i jabučnim octom. Rajnski rizling idealan je uz ovaj rižoto, koji bi se češće trebao nalaziti u našim jelovnicima.

Priprema


Ječmenu kašu skuhati u slanoj vodi, ocijediti i isprati pod mlazom vode. Sitno nasjeckani luk pržiti na malo ulja dok ne požuti. Na luk staviti na rezance narezani pileći file i pržiti uz često miješanje. Dok file porumeni, dodati na kockice narezanu svježu papriku i pržiti zajedno nekoliko minuta. Dodati 300 ml juhe ili povrtnog temeljca i pirjati desetak minuta sve dok tekućina ne ispari. Na kraju dodati kuhanu ječmenu kašu, curry te još malo juhe ili temeljca. Sve zajedno pirjati nekoliko minuta, na kraju dodati maslac i parmezan, promiješati i ostaviti poklopljeno nekoliko minuta da se sastojci dobro sljube i vruće poslužiti.

Ostavi komentar

Prethodni članak
Sljedeći članak

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,191FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE