18.9 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Medaljoni Zingara s dušenim krumpirom i sotiranom mrkvom

Sastojci
75 dag lungića
1,5 dag špeka
20 dag mrkve
1 kg krumpira
papar
maslac
parmezan
ružmarin
sol

Priprema


Lungić izrežemo na medaljone i obavijemo špekom. Pečemo na vrućem grilu. Krumpir skuhamo i ogulimo te ga stiskamo, dodajemo maslac i parmezan i napravimo okruglice koje se zapeku na 220 Celzijevih stupnjeva oko 10 minuta uz mogućnost pravljenja različitih geometrijskih oblika. Mrkvu lagano prokuhati i prepržiti na maslinovom ulju te dodati ružmarin.
Zajedno poslužiti vruće uz pecivo prelijano sokom češnjaka.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE