4.4 C
Čakovec
Utorak, 16 travnja, 2024

Lungić u umaku od crnog ribiza s kroketima od sira

Sastojci
lungić
slatko vrhnje                                   crni ribiz
svježi kravlji sir
                                    jaje                                              začini                                               krušne mrvice                                    rikola                                                  cherry-rajčica                                          

 

Priprema


Lungić ispečen na maslacu ostavimo da se odmori. Pripremimo umak od crnog ribiza. U slatko vrhnje stavimo crni ribiz, začine, sol, papar i Vegetu te sve zajedno prokuhamo jednu minutu da se umak reducira i postane kremast. Na vrelom ulju blanširamo rikolu i cherry-rajčicu. U ocijeđeni svježi kravlji sir stavimo jaje i začine te sve dobro promiješamo dok ne dobijemo kompaktnu smjesu. Iz nje oblikujemo kuglice, uvaljamo ih u krušne mrvice i stavimo na vrelo ulje zapeći. Sve zajedno (lungić i krokete) serviramo na tanjur i dekoriramo po želji. Dobar tek!

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,194FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE