Jesenski doživljaj

Sastojci
pileća jetra 0,10 kg
dimljeni hamburger špek 0,04 kg
luk crveni 0,2 kg
šljive 0,05 kg
šećer 0,002 kg
sol
ocat balzamico

Mnogima je jesen najljepši dio godine, jer priroda je prepuna svakakvih plodova koji jednostavno vape da ih se ubere. Od voća, povrća, preko tikvica, grožđica, do gljiva, kestena i drugoga različitog šumskog i bobičastog voća. Jesen nije lijepa samo u prirodi, nego i u kuhinji, u pećnici, fritezi, za stolom. Ljepotu i bogatstvo jeseni u svojem receptu samo za nas i naše čitatelje pripremila je Božica Hanc Rendarić, prva kuharica u Spa@Sport Resortu u Toplicama Sveti Martin. Kako je sada sezona vrganja i drugih gljiva, ovaj recept je prikladan, ne prezahtjevan, a nepcu daje poseban užitak. Pileća jetreca umotana u hamburger te karamelizirani crveni luk cijeloj kompoziciji daju poseban okus, točnije, daju mu naziv jela, jesenski doživljaj. Uz ovo jelo ne ide nikakva salata ni kruh, jer sve što je potrebno nalazi se u jesenskom doživljaju koji još romantičnijm može učiniti čašica vrhunskoga Kocijanovog traminca mirisavog.

Priprema


Pileća jetra omotamo špekom i pržimo u tavi.
Luk narežemo na kružiće, popržimo na maslinovom ulju, dodamo polovice svježih šljiva, šećer, sol i lagano pirjamo, zatim dodamo ocat balzamico i još malo dinstamo.
Jetra poslužujemo s karameliziranim lukom, šljivama i prepečenim kruhom od bučinih koštica, premazanog maslacem od začinskog bilja.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE