Sastojci
šareni grah (črešnjovec)
suhi špek
sušena rebreca
sušene kože
mast
domaće kobasice
lovorov list
ljuti feferoni
ajvar, luk, češnjak
papar, sol, paprika
Priprema
Grah staviti u vodu i namakati ga barem dva sata prije pripreme za kuhanje.
Staviti ga kuhati te dodati suha rebra, suhe svinjske kože kobasice.
Kad je sve kuhano, uzeti iz lonca. U tavi na masti popržiti sitno narezani luk i češnjak te grah. Napraviti zapršku te sve začiniti zgustiti.
Tako pripremljeni grah posložiti u zemljane tepsije, na vrh graha posložiti na krugove narezane kobasice, na listiće narezani špek i nasjeckane feferone.
Staviti u zagrijanu pećnicu i oko 45 minuta peći na temperaturi od 200 Celzijevih stupnjeva. Kada je jelo zapečeno, prekriti ga tankim slojem češnjaka te poslužiti vruće uz domaći kruh.