Gravče na tavče

Sastojci
šareni grah (črešnjovec)
suhi špek
sušena rebreca
sušene kože
mast
domaće kobasice
lovorov list
ljuti feferoni
ajvar, luk, češnjak
papar, sol, paprika

Priprema


Grah staviti u vodu i namakati ga barem dva sata prije pripreme za kuhanje.
Staviti ga kuhati te dodati suha rebra, suhe svinjske kože kobasice.

Kad je sve kuhano, uzeti iz lonca. U tavi na masti popržiti sitno narezani luk i češnjak te grah. Napraviti zapršku te sve začiniti zgustiti.
Tako pripremljeni grah posložiti u zemljane tepsije, na vrh graha posložiti na krugove narezane kobasice, na listiće narezani špek i nasjeckane feferone.
Staviti u zagrijanu pećnicu i oko 45 minuta peći na temperaturi od 200 Celzijevih stupnjeva. Kada je jelo zapečeno, prekriti ga tankim slojem češnjaka te poslužiti vruće uz domaći kruh.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE