File od smuđa u umaku od začinskog bilja i vina

Sastojci
file od smuđa
vrhnje za kuhanje
sol
maslinovo ulje
bijelo vino
bijeli papar
češnjak
ružmarin
bosiljak
peršin
limunov sok

Priprema


Prvo se pripremi umak, tako da se na maslinovom ulju poprži sitno nasjeckani češnjak te dolije vrhnje za kuhanje. Dodati sitno nasjeckano svježe začinsko bilje, sve lagano prokuhati uz dodavanje vina i začiniti po vlastitom ukusu.

File od smuđa dobro obrisati te ga marinirati sa soli i limunovim sokom.
Staviti ga da se peče u zagrijanoj tavi te ga vrućeg poslužiti uz ranije napravljeni umak od začinskog bilja i vina.

Kao prilog poslužiti povrće na lešo, te popiti čašu vrhunskog traminca, chardonaya ili rajnskog rizlinga izbornih berbi.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE